НОВИНИ

Уелтън: Целта ми е да стана шампион с Левски

уелтън целта стана шампион левски
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
16:41, 31.01.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Едно от новите попълнения в състава на Левски - бразилецът Уелтън Фелипе Парагуа де Мело, даде първото си интервю като футболист на "сините".

Пред клубната телевизия на 26-кратните шампиони, 24-годишният нападател заяви, че целта му е да спечели шампионската титла на България със състава на Станимир Стоилов.

"Много завладяващо е да бъда в отбор като Левски. Съотборниците ми са много добри, както и останалите хора в клуба. Веднага ме приеха и ми помагат много. Ще работя здраво и ще дам най-доброто от себе си, защото искам да стана шампион с тима. Срещу Марибор направихме отличен мач. Радвам се, че треньорът прецени да ми даде игрово време в този двубой. Работим добре, но имаме още доста работа за вършене, за да печелим всеки мач", започна Уелтън.

"Първото ми впечатление за Станимир Стоилов е, че е много добър треньор. Взискателен е и иска правилните неща. Винаги търси точките решения, с които да завоюва успехи. Хубаво е, че говори португалски, защото помага в общуването. Българският език ми се струва малко труден, така че това е предимство", заяви офанзивният футболист.

Календарът е добър, трябва да работим здраво сега, за да успеем. Трябва да успеем и в турнира за Купата на България, и в шампионата. Моята цел е да защитавам емблемата и да стана шампион с Левски. Трябва да продължим да работим, както досега, и успехите ще дойдат", добави бразилецът.

"Все още не съм готов да изиграя пълни 90 минути, но работим това да се случи час по-скоро. След един-два мача ще бъда напълно готов. Искам да кажа на феновете на Левски, че съм тук, за да пиша история и да им нося щастие", завърши интервюто си Уелтън.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Spotify загуби милиарди след скандал с дезинформация за COVID-19
Spotify загуби милиарди след скандал с дезинформация за COVID-19
Карантинираният в Дубай футболист на Ботев се завърна в България
Карантинираният в Дубай футболист на Ботев се завърна в България