НОВИНИ

Усик: Нямам желание да се бия с друг, докато не срещна Фюри

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:19, 03.11.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
усик нямам желание бия друг докато срещна фюри
Слушай новината

Световният шампион по бокс в тежка категория Олександър Усик разкри в интервю, че в момента води преговори за двубой срещу Тайсън Фюри и няма желание да се изправи срещу друг боксьор.

Украинецът в момента е притежател на поясите в категории WBA, WBO, IBF, IBO и това, което го дели от званието абсолютен световен шампион е поясът на WBC, който в момента е притежание на Фюри.

В момента моят води преговори с Тайсън Фюри. Той е непредвидима личност, така че не мога да гарантирам нищо. Нямам желание да се бия с друг, докато не се срещна с него", заяви Усик.

Украинският боксьор коментира и къде най-вероятно ще се проведе с битката му с Фюри, като посочи Саудитска Арабия, макар да призна, че самият той е предложил Олимпийския стадион в Киев.

"Не съм аз човекът, който избира мястото на срещата, така че предполагам, че ще бъде в Саудитска Арабия", сподели Олександър Усик.

Евентуалният мач между Усик и Фюри ще се проведе през 2023 година, тъй като преди това "Циганския крал" ще се изправи срещу Дерек Чисора.

Мачът между двамата британци е насрочен за 3 декември на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в Лондон, като това ще бъде общо третият случай, в който Фюри ще се бие с Чисора, като до момента и двата успеха са били за световния шампион.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демерджиев: Подсигурили сме държавните бази за настаняването на украинските бежанци
Демерджиев: Подсигурили сме държавните бази за настаняването на украинските бежанци
Дибала с все по-малки шансове да играе на Мондиала
Дибала с все по-малки шансове да играе на Мондиала