НОВИНИ

В Испания отрекоха информациите, че разследват Новак Джокович

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:34, 13.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Испанското вътрешно министерство отрече информациите, че се води разследване за законността на влизането на Новак Джокович в страната в края на декември.

По-рано беше съобщено, че е започнало разследване, тъй като сръбските граждани се нуждаят от сертификат за ваксинация или медицинско изключение, за да влязат на територията на Испания, а световният номер едно в тениса не бил предоставил такива документи.

„Тази новина е фалшива. Правителството не е издавало такива заповеди и полицията не разследва спортиста“, каза говорителят на министерството пред Politico.

В края на декември и началото на януари Новак Джокович води тренировъчен процес в Испания.

Казусът около неговото влизане в Австралия обаче предизвика сериозен интерес. Сърбинът все още е в Мелбърн в очакване утре (петък, 14 януари) да стане ясно окончателното решение на министъра на имиграцията по повод повторното отнемане на визата му.

Вече се появиха информациите в медиите в Австралия, че по-скоро той ще бъде депортиран.

Адвокатите на Новак Джокович обаче са готови да обжалват решението, ако се наложи. Те се надяват това да се случи преди старта на Australian Open. Първият за годината турнир от Големия шлем започва в понеделник, 17 януари.

По-рано днес се проведе жребият за основната схема на Australian Open. Ако Джокович остане в страната и участва на турнира, то в първия кръг ще играе със сънародника си Миомир Кецманович.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България пропуска втори шанс за домакинство на Европейското по щанги
България пропуска втори шанс за домакинство на Европейското по щанги
Проверки срещу фалшивите сертификати в Бургас (СНИМКИ)
Проверки срещу фалшивите сертификати в Бургас (СНИМКИ)