НОВИНИ

В истински празник на чистия детски футбол се превръща организираният от БФС турнир в памет на Иван Славков

истински празник чистия детски футбол превръща организираният бфс турнир памет иван славков
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
16:22, 13.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Публиката на турнира за Купата "Професор Иван Славков" видя много голове в мачовете от първите дни, но също така и страст и непримиримост при 9-годишните футболисти. Турнирът вече е със статут на неофициална Шампионска лига в тази възраст, а тази година е нейното седмо издание. БФС организира надпреварата на базата в Бояна, осигурява и наградите, както и съдийския апарат.

От Футболната централа мислят и за разширяване на формата или покана към чуждестранни отбори в тази възраст за следващото му издание. Вече са водени разговори с водещи школи в съседните Гърция и Сърбия. Състезанието започна преди 7 сезона с 8 отбора, в доста камерен състав. А в момента 20 отбора с повече от 300 деца си оспорват трофея, който носи името на президента на БФС в периода 1995-2005 година.

Турнирът започна с убедителна победа на Славия над състава на РМФ с 25:0, но момчетата от загубилия тим показаха силен характер и в следващите мачове бяха много по-здрав съперник. Но белите дадоха заявка за краен успех, след като във втория си мач победиха с 13:2 ЦСКА-София.

В истински трилър се превърна мачът от група 2 между Национал и ДИТ, който приключи при 4:3, но драмата, напрежението и битката властваха до последната секунда. Също в група 2 отлично впечатление направи бързо развиващата се школа Възраждане 2020, чиито деца стартираха убедително без да допуснат гол във вратата си.

Последните срещи в предварителните групи, полуфиналите и заключителните мачове, както и награждаването са предвидени за утре. Край терените бяха забелязани и доста опитни треньори и ветерани, които подсказваха на децата, че на първо място за тях трябва да бъде удоволствието от играта и любовта към футбола, а не преследването на резултати.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смъртни заплахи са били получени срещу хърватския премиер и министрите му
Смъртни заплахи са били получени срещу хърватския премиер и министрите му
Още два златни медала за Стилияна Николова на финалите на отделните уреди на държавното по художествена гимнастика
Още два златни медала за Стилияна Николова на финалите на отделните уреди на държавното по художествена гимнастика