НОВИНИ

В Италия: Конте води напреднали преговори с Реал (Мадрид)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:51, 28.05.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
италия конте води напреднали преговори реал мадрид
Слушай новината

Бившият наставник на Интер Антонио Конте няма дълго да остане без работа, тъй като е в напреднали преговори с ръководството на следващия си тим.

Медиите в Италия твърдят, че следващото предизвикателство пред 51-годишния специалист е испанският вицешампион Реал (Мадрид).

Преди два дни италианският шампион официално обяви раздялата си с Конте, заради невъзможността на шефовете на Интер да изпълнят финансовите си обещания към наставника.

Ден по-късно Зинедин Зидан напусна светкавично "Кралския клуб", след като не успя да спечели нито един трофей с отбора през изминалата кампания.

Първоначално, президентът на "белия балет" Флорентино Перес е искал Масимилиано Алегри да поеме отбора, но по всичко личи, че италианецът ще се завърне в Ювентус, след като по-рано днес "бианконерите" освободиха Андреа Пирло.

От друга страна, условията по раздялата между Конте и Интер забраняват на първия да работи в друг италиански отбор през следващия сезон в Серия "А". Това още повече наклонява Конте към треньорския пост на "Сантиаго Бернабеу".

Италианският спортен канал "Спортиталия" информира, че преговорите между Реал и бившия наставник на Юве и Челси са в напреднала фаза и се очаква да бъдат финализирани съвсем скоро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиан Илиев обяви група от 19 футболисти за баража срещу Арда
Илиан Илиев обяви група от 19 футболисти за баража срещу Арда
Министър Комитова: Програма за саниране твърдо ще има
Министър Комитова: Програма за саниране твърдо ще има