НОВИНИ

В помощ на Стиви - продължава набирането на средства за лечението на младия талант

bnt avatar logo
от БНТ
07:26, 15.02.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

14-годишният Стиви, за чието спасение се обединиха малки и големи от цяла България, продължава битката си за живот. Стивън Бориславов в момента е в школата на ЦСКА, преди това три години е в академията на "Левски".

Преди дни стана ясно, че Стиви е диагностициран със сарком на Юинг. Нужната сума, необходима за лечението му в Германия, е непосилна за родителите и близките му - около 200 000 евро.

Майката на момчето Елизабета Владова казва, че Стиви вече е вкъщи след първата химиотерапия. Подкрепата, която получава от всички, му дава кураж и го кара да се чувства по-добре.

"Сумата, която ни беше казана, беше ориентировъчна - около 200 000 евро. След кореспонденция с клиниките в Германия се оказва, че сумата е доста по-висока. Като оферта от клиниките, които казват тази диагноза, започва от 400 000 евро нагоре. Надяваме се в близките дни да имаме окончателна оферта от клиниката и тя ще бъде веднага публикувана", разказва майката.

До момента събраните средства по сметката са над 100 000 евро. На Стиви му предстои дълъг период на лечение - химиотерапия, лъчетерапии, след това трябва да се прецени дали ще бъде опериран. Момчето не може да бъде лекувано у нас, няма болница, която да може да приложи необходимата терапия.

Организират се няколко инициативи в подкрепа на момчето.

"В петък ще има концерт в Перник, в зала "Борис Дюлгеров". Днес ще бъде оповестено в кои пунктове ще продават билети. Ще дойдат много певци и спортисти", обясни майката.

В събота ще има футболен турнир на стадион "Димова махала" с участието на 40 отбора, които ще направят приятелски турнир в подкрепа на Стиви.

Вижте повече в прякото включване

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пепе е заплашен от тежко наказание след масовото меле
Пепе е заплашен от тежко наказание след масовото меле
Евтин бензин привлича чужденци в Полша
Евтин бензин привлича чужденци в Полша