НОВИНИ

Валдас Дамбраускас: Доволен съм, няма лесни мачове в Шампионска лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:40, 14.07.2021
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
валдас дамбраускас доволен съм лесни мачове шампионска лига
Слушай новината

Наставникът на българския шампион Лудогорец Валдас Дамбраускас остана доволен от видяното от неговия отбор при успеха с 1:0 като гост над Шахтьор Солигорск, който прати разградчани във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Литовецът намери някои прилики с двубоя между двата тима в Разград преди седмица, като отново акцентира на проявеното търпение от страна на неговите футболисти и сподели, че е останал доволен от начина, по който те отбелязаха единствения гол.

"На моменти мачът беше като този в Разград. Те обаче контраатакуваха по-добре. Разбира се в Шампионската лига няма лесни мачове. Знаем, че трябва във всеки двубой трябва да играем на максимум. Знаем, че всеки сблъсък се решава в два мача. Имахме добро позициониране, пресирахме добре, но се затруднявахме с финалното подаване. Днес нямахме толкова възможности за гол. Идеята беше и да сме търпеливи и да изчакаме най-добрата ситуация да контраатакуваме. Така се и случи. След този гол двубоят вече със сигурност беше приключил. Имаше доста тактически приоми в подготовката ни за този мач, защото през първите 45 минути Каули бе буквално изолиран. Трябваше да намерим верните решения да го върнем в мача. Винаги съм казвал, че в модерния футбол трябва да се взимат модерни решения. Голът, който отбелязахме, беше перфектният пример за това. Атаката ни тръгна от вратаря. Доволен съм."

Дамбраускас говори и за тактическия подход на отбора в срещата, уточнявайки, че за него големите отбори трябва да могат да разчитат на различни стратегии в мачовете.

"Трябва да разбираш футбола, да разбираш играта. Доволен съм от реакцията, която имахме като губехме топката. През целия мач беше така. Това е изключително важно. Другото нещо, от което съм доволен, е позиционирането ни. Да се подобряваш във футбола е най-трудното нещо. Важното е да учиш и да се развиваш. Спрямо различните съперници ще варираме в тактиката. Знам историята на Лудогорец, но понякога ще трябва да се защитаваме. Ако искаш да бъдеш топ отбор, трябва да имаш различна стратегия и план. Днес се защитавахме добре, но не бяхме твърде дефанзивни. Затваряхме добре пространствата. Показахме добър баланс, което на този етап на сезона, е важно"

Старши-треньорът на "зелените" отправи поглед и към следващия съперник в Шампионската лига - словенския Мура

"Вече имаме информация за Мура. Тепърва ще се подготвяме по-сериозно за предстоящия двубой срещу тях. Те са много организиран отбор. В сърцето на отбраната са много стабилни"

Валдас Дамбраускас говори и за предстоящия двубой за Суперкупата срещу ЦСКА София, споделяйки, че дългата скамейка на Лудогорец ще му позволи да направи няколко промени.

"Имаме три дни до мача със Суперкупата. Имаме и дълга скамейка, така че някои футболисти ще бъдат заменени. Мачът с ЦСКА е много важен, но ние трябва да мислим и за мачовете от Шампионската лига."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бащата на Магуайър пострадал при побоищата преди финала на Евро 2020
Бащата на Магуайър пострадал при побоищата преди финала на Евро 2020
Италия и Аржентина ще играят в памет на Марадона
Италия и Аржентина ще играят в памет на Марадона