НОВИНИ

Валежи, гръмотевични бури и по-ниски температури в сряда

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 17.05.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Времето
Слушай новината

Типично летни температури и днес максимални стойности - между 27° и 32°, на морския бряг от 22° до 27°. Но след слънчевото начало на деня, в следобедните часове облачността ще започне да се увеличава, първо в Западна България, а в края на деня със силен вятър ще започне да нахлува по-хладен въздух.

През следващото денонощие в цялата страна ще бъде много ветровито, с опасно силни пориви. Ще има валежи и гръмотевици, с условия за локални значителни валежи и градушки.

Още през нощта в северозападните части от страната, а до сутринта и в Североизточна България, ще се развият гръмотевични бури.

През деня на много места ще има валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици. След обяд валежите ще спират, а в Северна България и облачността ще намалява. Максималните температури ще се понижат съществено и в повечето райони ще бъдат от 15° до 20°, на места в Южна България до 26°.

Много ветровито и с валежи ще бъде и по Черноморието. След обяд от север ще спират. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток.

Температурите и там ще се понижат и следобед ще са между 13° и 16°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала.

Лоши условия за туризъм в планините утре. Ще е предимно облачно и дъждовно, на много места и с гръмотевични бури. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максималните в курортите ще са от 8 градуса на Алеко до 15 в Банско.

Захлаждане и навсякъде на Балканите, по-съществено в източните райони, където на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Причината студен атмосферен фронт, който преминава през полуострова.

У нас през следващите дни ще преобладава слънчево време. Повишена вероятност за следобедни валежи има в неделя. Температурите постепенно ще се повишават и в събота максималните отново ще достигнат и надхвърлят 30°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортният министър дойде с мотор при протестиращите мотористи
Транспортният министър дойде с мотор при протестиращите мотористи
Какво затруднява учениците от 5. до 10. клас?
Какво затруднява учениците от 5. до 10. клас?