НОВИНИ

Валежи и гръмотевици се очакват в близките дни

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 31.05.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено по-ниски ще бъдат максималните температури днес, в сравнение с вчера - между 18 и 23 градуса. Ще бъде и ветровито, и облачно, с валежи, по-значителни на места в Централна и Източна България. Ще има и гръмотевични бури, и условия за градушки. В резултат на интензивните валежи, има опасност от възникване и на поройни наводнения.

Утре през нощта облачността над Южна България временно ще намалее. Над Северна ще остане значителна, а на отделни места ще има и валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 8 и 12 градуса, в София - 8 градуса.

Утре ще преобладава облачно време, на много места с валежи от дъжд, в следобедните часове в отделни райони временно интензивни и придружени от гръмотевици. Вятърът ще е умерен, от северозапад, с него ще продължи да нахлува по-студен въздух и максималните температури ще бъдат много по-ниски от обичайните за началото на юни - между 15° и 20°, на места в Южна България и до 22 градуса.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, в отделни райони временно интензивни и придружени от гръмотевици. Максималните температури ще са между 16° и 18°.

Температурата на морската вода е около 18 - 19°. Вълнението на морето ще бъде слабо, само в най-южните райони - до около 3 бала. Ще духа умерен вятър от северозапад, привечер от север.

Облачно време и в планините, а по високите части и мъгливо. Ще има краткотрайни, на места временно интензивни и значителни по количество валежи от дъжд, придружени от гръмотевици, като над 2000 метра надморска височина ще продължи да превалява сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад.

Валежи и гръмотевици ще има утре не само у нас, в много райони от Балканите, в страните от Източна Европа, както и на Пиринеите. В останалата, по-голяма част от континента, ще преобладава слънчево време и затоплянето ще продължи.

У нас през следващите дни в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево и само на отделни места в следобедните часове ще превалява. Повече облаци и по-голяма вероятност за по-значителни валежи ще има в Източна България и по Черноморието. Температурите ще се повишават, но ще останат много по-ниски от обичайните за началото на месец юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камелия Дунавска: Нашата школа е на много високо ниво
Камелия Дунавска: Нашата школа е на много високо ниво
Бившият нападател на Брайтън и Кристъл Палас Глен Мъри обяви пенсионирането си
Бившият нападател на Брайтън и Кристъл Палас Глен Мъри обяви пенсионирането си