НОВИНИ

Валежи и в последния ден от работната седмица

дъжд
Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 30.08.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони временно интензивни и с гръмотевици.

Остават условията и за градушки. След временно отслабване северният вятър в Източна България отново ще се усили. Максималните температури ще бъдат от 26° в североизточните до 31° в крайните югозападни райони, в София – около 26°.

И по Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб и умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 20-21°, на 2000 метра - около 13°.

През почивните дни в Източна България ще се задържи със значителна облачност и валежи. В крайните югоизточни райони има повишена вероятност да са интензивни и значителни по количество. В останалата част от страната ще има и слънчеви часове, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в събота главно в планинските райони в Югозападна България ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици, а в неделя вероятността за валежи намалява. Вятърът ще е умерен, от север, а максималните температури в по-голямата част от страната - между 28° и 33°.

В началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево, но отново в следобедните часове над източните и планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността, с по-голяма вероятност за превалявания в понеделник в Югоизточна България. Вятърът ще остане от север, а температурите ще се повишат слабо и във вторник максималните ще са между 30° и 35°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Десподов се разписа за ПАОК при победата над Шамрок Роувърс
Кирил Десподов се разписа за ПАОК при победата над Шамрок Роувърс