НОВИНИ

Валежи от дъжд и сняг във втория ден на януари

валежи дъжд сняг втория ден януари
bnt avatar logo
от БНТ
07:45, 02.01.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между 0° и 5°, в София - около 2°, а максималните - между 7° и 12°, в София - 8°. Денят ще започне с облачно време, на места със слаби валежи от дъжд, но още преди обяд от северозапад облачността ще започне бързо да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен западен вятър, който вечерта ще се ориентира от югозапад.

И по Черноморието ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд. По-късно след обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, първо по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен западен, вечерта - югозападен вятър. Максималните температури на морския бряг ще бъдат от 9° до 12°. Температурата на морската вода е 9 - 10°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, под 1200 - 1300 метра от дъжд. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен, по високите части на Рила и Пирин - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около 0°.

В сряда ще има променлива, по-често значителна облачност, но само на отделни места е възможно да превали слаб дъжд, в планините над 1800 метра - сняг. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат близки до нулата, а максималните ще останат между 7° и 12°.

В четвъртък облачността ще се разкъса и намалее, на места до предимно слънчево време. По-късно от запад отново ще се заоблачи и на отделни места, главно в северозападните райони, е възможно да превали слаб дъжд. Температурите слабо ще се повишат.

В петък вероятността за валежи е малка, но на места в равнините и котловините ще бъде мъгливо.

В събота на места ще превали дъжд. Ще започне понижение на дневните температури.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул надигра и победи Нюкасъл в мач с шест гола
Ливърпул надигра и победи Нюкасъл в мач с шест гола
Ледено новогодишно къпане по света (Снимки)
Ледено новогодишно къпане по света (Снимки)