НОВИНИ

"Вашият глас": Изборите и властта през погледа на един съдебен лекар

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:45, 27.03.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

В неделя ще гласуваме на поредни парламентарни избори - за пети път само за последните две години. Ще се реши или ще се задълбочи политическата криза? Избирателите и техният вот ще дадат отговор на въпроса.

И тази вечер в рубриката "Вашият глас" даваме думата на вас, зрителите. Днес ви срещаме с проф. Александър Александров, ръководител на Катедра по съдебна медицина, МУ-София, който е един от малкото останали съдебни лекари в България. Повечето са в пенсионна възраст.

Ето дисекцията на властта и държавността, която направи като избирател.

"Хората са различни, само на аутопсионната маса са еднакви. Тогава вече всичко е приключило. Аутопсията е окончателната и крайна диагноза. Като съдебни лекари се сблъскаме с най-тъмната страна на живота", казва проф. Александров.

"Има много аспекти по отношение на така обобщеното боричкане за власт. Аз не винаги мога да ги разбера тези хора, независимо от цената, която ще платят, важното е да бъдат във властта, само и само да имат някакви дивиденти от това нещо. Толкова дълго време не може да се състави твърдо правителство, което да поеме курса на нашата страна в положителна посока. Това са тежки болестни процеси, дългогодишни. Всяко едно заболяване на даден орган е животозастрашаващо и може да доведе до смърт, тоест не може да се лекува само една част от държавата, дадено министерство или дадена институция, трябва да се лекуват всички заедно", казва той.

Вижте повече във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антон Радичев с "Икар" за изключителен принос към българския театър
Антон Радичев с "Икар" за изключителен принос към българския театър
Левски събра близо 240 000 лв. в сметката за погасяване на задължения към НАП
Левски събра близо 240 000 лв. в сметката за погасяване на задължения към НАП