НОВИНИ

Венцеслав Стефанов: Имам фаворит за шеф на БФС, но няма да го кажа, за да не изгори

Президентът на Славия насърчи за промяна в правилника, която да намали броя на чужденците в отборите, с цел да повиши игровите минути на родните футболисти

Венцеслав Стефанов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:17, 06.12.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Сефанов разкри, че има фаворит за президентския пост в Българския футболен съюз (БФС), но отказа да посочи името му.

По-рано днес Изпълнителният комитет на футболната централа определи, че извънредният изборен конгрес на БФС ще се проведе на 15 март.

"Имам фаворит за шеф на БФС, но няма да го кажа, за да не изгори. Живеем в демократична държава, всеки може да се кандидатира и няма да сбърка. Пепи (б.р - Петър Величков) искаше нещо да прави, някакви писания, вписвания. Най-добрият вариант беше на 15 март да се направи Конгрес, хората да са спокойни. Клубовете да си избират. Ако някой иска да прави шикалкавене, няма да е от БФС“, започна Стефанов.

Той очаква да има много кандидатури за управленските позиции в БФС.

„Кандидати за слава много има. Казал съм, че ще подкрепя Стилиян Петров? Стилиян може да се кандидатира, а дали ще бъде избран никога не съм казвал. Много е важно този, който ще се кандидатира, да даде програма и екип, с който ще работи. Сам човек само за тоалетната става“, продължи президентът на Славия.

Той насърчи за промяна в правилника, която да намали броя на чужденците в отборите, с цел да повиши игровите минути на родните футболисти.

„Специално във футбола, аз помня от по-предишни години, имаше един президент, който се казваше Иван Славков, който не седеше в БФС, но националите биеха, с корифеи като Иван Вуцов нещата вървяха. Да се намали броят на чужденците, категорично, ако искате да имаме национален отбор и други като поколенията, които ни радваха. Каква ще бъде формата, има много варианти“, каза още Венцеслав Стефанов.

Президентът на Славия повторно критикува съдиите след вчерашната загуба на "белите" от ЦСКА.

„Последните два мача, които игра Славия, те май станаха три, играхме с отбор, които преливаха от чужденци, а нашите български деца с нищо не им отстъпваха. Не да се слагат унгарци, патагонци за шефове на съдиите, не знам защо смениха съдията на вчерашния мач в последния момент. Не знам кой е бил. Вчера ако гледахте мача внимателно, видяхте, човек до мен засече, че 26 минути се игра футбол второто полувреме. Защо, бе? Защото съдията си бъркаше в носа и правеше услуга на тези, които лежаха. Незаслужена беше победата на ЦСКА вчера, с нищо не ни превъзхождаха, съдията слугинстваше. 100% вината беше в Никола Попов“, завърши Венцеслав Стефанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васил Терзиев: Заводът за боклук край село Яна не работи ефективно
Васил Терзиев: Заводът за боклук край село Яна не работи ефективно
Работещите в "Пирогов" поканиха здравния министър да посети болницата
Работещите в "Пирогов" поканиха здравния министър да посети болницата