НОВИНИ

Венцислав Петков допълни селекцията на Берое

Българският национал е 12-то ново име в редиците на старозагорци

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
16:59, 28.08.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Венцислав Петков допълни селекцията на Берое
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Берое Стара Загора отново се активизира от гледна точка на входящите трансфери. „Зелено-белите“ ще се похвалиха със своето осмо българско и общо 12-то ново попълнение. В лагера на тима от Стара Загора ще личи името на опитния Венцислав Петков, анонсираха днес официално от клуба. Българският национал е избрал офертата на старозагорския отбор и ще демонстрира точния си мерник от следващия сезон.

Гардът бе сред основните опции на ЦСКА, където прекара последните две години и влезе ролята на капитан. Въпреки тежката финансова ситуация, в която „армейците“ изпаднаха през миналия сезон, роденият в София играч затвърди лидерските си качества. Неговото присъствие бе ключово за класирането на четвъртфиналите в турнира за Купата на България и за първия кръг в плейофите на НБЛ. През 2023/2024 Петков остави на сметката си средни показатели от 13.6 точки, 2.7 борби 5.3 асистенции за 35 мача във всички турнири с екипа на „червените“.

В редиците на столичани спечели сребро за Купата на България и бронз в родния елит. За един от най-добрите български стрелци това ще бъде втори престой в Берое, след като игра за тима през 2014/2015.

32-годишният баскетболист е трупал опит още в Овергаз, Дунав Русе, Академик Благоевград , Ямбол, Балкан Ботевград и Левски, както и във втория отбор на „сините“. С последните има едно злато и сребърното отличие в НБЛ. Двукратен носител на Купата на България, а във визитката му личи още две сребърни отличия от същия турнир. Към колекцията му Левски можем да прибавим една Суперкупа на България и едно второ място в Балканската лига. Освен това с Левски печели още бронз в родния елит.

188-сантиметровият плеймейкър може да се похвали с титлата и среброто в българския елит, които завоюва със „зелените“. С Овергаз спечели веднъж златото и сребърния медал титлата в А Група, както и Купата на БФБ. При престоя си в Академик стигна до среброто и бронза във втория ни ешелон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Река от облаци" заля Швейцария
"Река от облаци" заля Швейцария