НОВИНИ

Ветровито, а в по-голямата част от страната и облачно днес

ветровито голямата част страната облачно
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 05.11.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Ще има значителна, предимно висока облачност, която привечер от югозапад ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, северно от планините - силен и поривист южен вятър. Минималните температури днес ще са между 7° и 12°, а максималните - между 19° и 24°.

И по Черноморието облачността ще е значителна, предимно висока. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 19 - 21°. Температурата на морската вода е 16 - 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините облачността ще е значителна, предимно висока. Привечер над масивите от Югозападна България ще се увеличава и вплътнява. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 8°.

В неделя ще има значителна облачност. В югозападната половина от страната ще има и валежи, на повече места в Рило-Родопската област, а вятърът ще е умерен, от изток. Минималните температури ще се задържат сравнително високи, а дневните в Западна България ще се понижат.

В понеделник валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Максималните температури и в Източна България ще се понижат.

През следващите дни вятърът още ще отслабне, в много райони временно ще стихва. Облачността ще се разкъса, в планинските райони и ще намалее, а в равнинната част от страната преди обяд на много места ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Температурите ще са близки до обичайните за първата половина от ноември, минималните - между 3° и 8°, а максималните - между 13° и 18°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция предостави мобилна ДНК лаборатория на Украйна
Франция предостави мобилна ДНК лаборатория на Украйна
Милиардерът и социалната мрежа - превръща ли се Илън Мъск в митологичен образ?
Милиардерът и социалната мрежа - превръща ли се Илън Мъск в митологичен образ?