НОВИНИ

Ветровито и по-топло време утре

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 13.01.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за още по-студено време тази сутрин - минус 10° в Добрич и Хасково, минус 9° в Стара Загора и Велико Търново, минус 7° във Варна, минус 6° в София. Максималните температури обаче ще се повишат, в сравнение с вчера, и ще са между 0° и 5°, в София - минус 1°. Ще преобладава слънчево време, със слаб, в Дунавската равнина и Източна България – умерен вятър от запад-северозапад.

През нощта в повечето райони ще бъде ясно, а утре сутринта – отново студено, с минимални температури между минус 8° и минус 3°, в София - около минус 6°. Ще духа слаб, в Северна България до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се усили, по-чувствително в Горнотракийската низина и Дунавската равнина, където е обявено и предупреждение от първа степен за пориви над 70км/ч.

С вятъра ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури утре ще са между 5° и 10°, в София - около 5°. Облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево.

Слънчево ще е времето и по Южното Черноморие, докато над Северното до обяд облачността ще е по-често значителна. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънчево ще бъде в планините. По-значителна ще е облачността до обяд, на места в масивите в Западна България. Ще остане много ветровито, със силен и бурен вятър от север-северозапад. Температурите ще се повишат и максималните в курортите ще са между 0 и 3 градуса.

Ветровито време и на Балканите, особено в централните и източните райони. Ще преобладава слънчево време, а температурите навсякъде ще се повишат. И в по-голямата част от Западна и Централна Европа ще бъде слънчево. Облачно, на места със слаби валежи от дъжд и сняг, ще се задържи в северните части на континента, Полша, Украйна и западните райони от Европейска Русия, където ще бъде и ветровито.

Ветровито ще остане и у нас и в събота, но минималните температури съществено ще се повишат. Ще преобладава слънчево време с повече облаци в планините, където не е изключено и слабо да превали. В неделя минималните температури отново в цялата страна ще бъдат под нулата, но ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът назначи Пламен Славов за свой секретар по духовност и култура
Президентът назначи Пламен Славов за свой секретар по духовност и култура
НС: Никола Минчев е тестван в лаборатория на болница "Лозенец" след заседанието на КСНС
НС: Никола Минчев е тестван в лаборатория на болница "Лозенец" след заседанието на КСНС