НОВИНИ

Ветровито време, на места с валежи

ветровито време места валежи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 02.02.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Ще преобладава облачно време и на места главно в Централна България ще има валежи от дъжд, в планинските райони - от сняг. Привечер облачността ще започне да се разкъсва и да намалява. Ще духа умерен северозападен, в Източна България - северен вятър. Минималните температури ще са между минус 3° и 3°, в София - около 0°, а максималните - между 5° и 10°, в София - около 4°.

По Черноморието ще е предимно облачно, но валежи са малко вероятни. Привечер облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 6 - 7°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще е предимно облачно. Ще има превалявания от сняг, на повече места и по-значителни в Стара планина. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

През почивните дни вятърът ще бъде от запад-северозапад, умерен, в Дунавската равнина - временно до силен. Ще има променлива облачност, често намаляваща и до предимно слънчево. Сутринта в събота ще е по-студено, с отрицателни минимални температури, а дневните ще започнат да се повишават и в неделя максималните ще са предимно между 8° и 13°.

През първите дни от новата седмица ще бъде ветровито, а затоплянето ще продължи. Минималните температури вече ще са положителни - в много райони между 3° и 8°, около нулата ще остават в отделни котловини в Западна България, а дневните ще достигат и надхвърлят 15°, във вторник - до 20°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няколко охранителни камери са запечатали убийството на Мартин Божанов - Нотариуса
Няколко охранителни камери са запечатали убийството на Мартин Божанов - Нотариуса
Реал Мадрид спечели отложения мач с Хетафе с голове на Хоселу
Реал Мадрид спечели отложения мач с Хетафе с голове на Хоселу