НОВИНИ

Викат Йорданка Фандъкова в парламента заради „Топлофикация София“

йорданка фандъкова риск водоснабдяването софия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:40, 08.09.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Бизнес
Слушай новината

Парламентът ще проведе изслушване на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради финансовото състояние на „Топлофикация София“.

Точката бе включена като последна в седмичната програма за работа на Народното събрание, а освен Фандъкова, в пленарната зала ще бъдат председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и изпълнителният директор на дружеството Александър Александров.

Депутатите искат да разберат какви са предприетите действия от страна на дружеството и на Столична община като негов принципал за осигуряване на инвестиции за изпълнение на нормите за допустими емисии на азотни окиси, съгласно прилагането на стандартите на Европейската комисия от 2017 г. и решението на Изпълнителната агенция по околната среда за отказ на дерогация на „Топлофикация София“ ЕАД относно емисиите.

Манолова: София може да остане без парно и топла вода

„Не е нормално принципалът на това дружество да абдикира от проблемите на столичани", мотивира предложението Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме!".

Манолова предупреди, че заради неизпълнение на нормите за замърсяване на въздуха има опасност дружеството просто да спре да функционира и да остави хиляди домакинства в София без парно и топла вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България отпада от ЕвроВолей 2021 при загуба от Беларус
България отпада от ЕвроВолей 2021 при загуба от Беларус
Нов пожар избухна в Света гора
Нов пожар избухна в Света гора