НОВИНИ

Виктор Николов и Lacrima Racing със силен уикенд в Кюстендил

Тимът на 15-годишния талант постигна две победи и едно четвърто място на пистата "Пауталия".

Виктор Николов и Lacrima Racing със силен уикенд в Кюстендил
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
15:50, 02.09.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Две победи и едно четвърто място постигнаха Виктор Николов и неговите съотборници в Lacrima Racing Team в стартовете от европейския ендюрънс шампионат по картинг, които се проведоха от петък до неделя на писта “Пауталия” в Кюстендил. Николов караше в един отбор с Димитър Гайдов и Николай Лисев.

В петък (30 август) Lacrima Racing Team започна кръга по отличен начин с успех в 3-часовата надпревара. В квалификацията за нея тимът се нареди на седмата позиция в конкуренцията на рекордните 62 отбора. В състезателната част 15-годишният Николов и Лисев бързо започнаха да печелят позиции и излязоха в челото на колоната. Те държаха лидерската позиция, когато организаторите решиха да прекратят състезанието заради лошите метеорологични условия.

В събота (31 август) Виктор Николов, Димитър Гайдов и Николай Лисев бяха най-бързи сред 57 отбора, взели участие в квалификацията за 4-часовата надпревара на писта “Пауталия”. Това им позволи да бъдат още по-уверени по трасето. Състезанието отново премина при променливи атмосферни условия, довели и до прекъсване от 20 минути, заради проливния дъжд над Кюстендил. Това не попречи на Lacrima Racing Team да триумфира и в този старт със сериозен аванс от 32 сек. пред гръцкия тим на Atlas.

Последният старт този уикенд от европейския шампионат се проведе в неделя (1 септември) и беше с продължителност от 8 часа. Виктор Николов и неговите съекипници отново взеха пол позишън след квалификацията, в която се включиха 57 отбора. В първите 4 часа Николов, Гайдов и Лисев бяха лидери на колоната, но след това нямаха късмет с картовете. При смяната на посоката Lacrima Racing Team изпусна водачеството, за да финишира в крайна сметка на 4 място с изоставане от 31.207 сек. от победителите от Beton Racing. Втори се нареди тимът на Atlas, а на третата позиция остана Ramus 1.

До края на сезона в европейския ендюрънс шампионат по картинг остават още два кръга. Надпреварите ще се проведат в Словакия и Гърция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски организира дарение за купуването на кувьоз за МБАЛ "Ботевград"
Левски организира дарение за купуването на кувьоз за МБАЛ "Ботевград"