НОВИНИ

Виктория Томова стартира на Australian Open 2024 в понеделник рано сутрин

Българката ще изиграе мача си от първия кръг срещу американката Кайла Дей в понеделник (15 януари) от 2:00 часа сутринта българско време в откриващия двубой от програмата на Корт №6

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:39, 13.01.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
дъжд отложи откриващия мач виктория томова тенис турнира бризбейн
Снимка: БТА
Слушай новината

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще изиграе първия си двубой на Australian Open 2024 в понеделник (15 януари), стана ясно, след като организаторите публикуваха програмата за първите два дни от надпреварата, която за пръв ще стартира в неделя (14 януари).

Жребият отреди на старта на основната схема Томова да се изправи срещу представителката на САЩ Кайла Дей. Любопитното е, че двете играха отново една срещу друга само преди няколко дни в откриващия кръг на квалификациите на турнира в Хобарт, където българката се наложи след обрат - 3:6, 6:0, 6:3.

Впоследствие 28-годишната софиянка не успя да влезе в основната схема след загуба от полякинята Магдалена Фрех, но все пак получи право да се включи в същинската фаза на състезанието като "щастлива губеща". Българката се възползва по чудесен начин от получения шанс и записа две хубави победи по пътя към своя дебютен четвъртфинал на твърди кортове в надпревара от WTA тура.

Доброто представяне на Вики в Хобарт със сигурност ще ѝ вдъхне увереност за предстоящия първи турнир от Големия шлем за кампанията - Australian Open, където тя ще участва за четвърти път в основната схема, като българката все още очаква първата си победа в "Мелбърн Парк" извън успехите, която тя има на сметката си от участие в квалификациите.

Срещата от първия кръг на сингъл при дамите между Виктория Томова и Кайла Дей ще открие програмата в понеделник (15 януари) на Корт №6 и ще започне в 2:00 часа сутринта българско време.

България ще има още един представител в основната схема на Australian Open 2024 в лицето на Григор Димитров, който ще играе на сингъл при мъжете. Съперник на шампиона от Бризбейн през миналата седмица на старта ще бъде унгарецът Мартон Фучович, а мачът ще бъде изигран във вторник (16 януари).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СОС се събира спешно в понеделник заради програмата за саниране
СОС се събира спешно в понеделник заради програмата за саниране
Не/възможната победа на Русия
Не/възможната победа на Русия