НОВИНИ

Виктория Томова започва срещу австралийка на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:28, 24.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
виктория томова ализе корне старта australian open
Слушай новината

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще играе срещу австралийката Дария Савил в първия кръг на тазгодишния Уимбълдън, отреди жребият за основната схема.

За Томова това ще бъде второ участие на Уимбълдън, като при дебюта ѝ през 2018 година дойде и единствената ѝ победа в основната схема на турнир от Големия шлем до момента срещу участващата тогава с "уайлдкард" Тереза Шмиткова.

Четири години по-късно отново в първи кръг съперничка на българката ще бъде тенисистка с "уайлдкард" в лицето на Дария Савил, която до миналата година се състезаваше с рождената си фамилия Гаврилова.

Понастоящем австралийката, която в началото на своята кариера представляваше Русия, се намира на 96-та позиция в световната ранглиста, но върховото ѝ постижение датира от август 2017 година - 20-то място. На Уимбълдън Дария има едно участие в третия кръг през 2018 година.

До момента Виктория Томова и Савил никога не са се изправяли една срещу друга в официален мач.

Ако преодолее първото стъпало, във втория кръг за 27-годишната софиянка е възможна среща с петата поставена Мария Сакари от Гърция, която в първия кръг ще играе срещу Зоуи Хивс от Австралия.

Световната №1 Ига Швьонтек, която влиза в турнира със серия от 35 последователни победи ще започне с мач срещу хърватската квалификантка Яна Фет.

Седемкратната шампионка в турнира Серина Уилямс пък ще направи дългоочакваното си завръщане на сингъл с мач срещу французойката Хармони Тан. Друга бивша шампионка в Лондон Симона Халеп пък ще играе срещу Каролина Мухова от Чехия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хотел 0 звезди - спалня до бензиностанция или в лозе в Швейцария
Хотел 0 звезди - спалня до бензиностанция или в лозе в Швейцария
Започна кампания по премахването на стари коли в Благоевград
Започна кампания по премахването на стари коли в Благоевград