НОВИНИ

Време е за "Мача на надеждата"

вратарят карл икеме алан хътън вземат участие мача надеждата
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 06.09.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Кауза като никоя друга - звезди от цял свят ще дойдат днес на Националния стадион "Васил Левски", за да подкрепят инициативата на Стилиян Петров и организирания от него "Мач на надеждата".

Благотворителният мач на бившия капитан на националния ни отбор има за цел да вдъхне надежда на хората, борещи се с онкологични заболявания у нас. Всички приходи от срещата пък ще бъдат дарени за борбата с коварната болест у нас, като ще бъдат разпределени между болниците в страната, а част от тях ще бъдат дарени и на хората в нужда.

Стотици желаещи пожелаха да се включат в инициативата на Стилиян Петров, продиктувана от личната драма на рекордьора по мачове за "трикольорите".

В отбора на чужденците личат имената на бившия капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, друг играч на "червените дяволи" от близкото минало Неманя Видич, както и на бившият играч на Селтик и Барселона Хенрик Ларсон. Тимът, изпълнен със звезди, пък ще бъде воден от бившия наставник на Стилиян Петров Мартин О'Нийл. В състава са още световните шампиони с Франция Робер Пирес и Юри Джуркаеф, както и Гайска Мендиета и легенди на Висшата лига като Гарет Бари, Ашли Йънг, Коло Туре и Джо Коул.

Българският отбор пък ще бъде воден от Димитър Димитров-Херо, а той ще може да избира измежду имена като Христо Стоичков, Стилиян Петров, Димитър Бербатов, Красимир Балъков, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Илиан Илиев и много други известни имена от родния футбол.

"Мачa на надеждата" е днес следобед от 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски", а от организаторите обещават истинско шоу за публиката!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 600 бегачи се включиха в "София Екиден Маратон 2023"
Над 600 бегачи се включиха в "София Екиден Маратон 2023"
Шелтън. Бен Шелтън
Шелтън. Бен Шелтън