НОВИНИ

Янаки Милев не успя срещу Дамир Джумхур, България вече изостава с 0-2 на Босна и Херцеговина за Купа "Дейвис"

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:32, 03.02.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
янаки милев успя дамир джумхур българия вече изостава босна херцеговина купа дейвис
Слушай новината

Българският отбор за Купа "Дейвис" допусна второ поражение от състава на Босна и Херцеговина в сблъсъка между двата тима за оставане в Световна група I, след като на кортовете на ТК "Авеню" в Бургас Янаки Милев загуби от Дамир Джумхр с 2:6, 3:6.

По този начин откриващият ден от дуела между двете страни приключва при резултат от 2-0 в полза на босненците, които утре се нуждаят от само един успех, за да се поздравят с крайната победа.

Двубоят между Милев и Джумхур предложи равностойно начало преди бившият №23 в света да пробие за аванс от 4:2 в първия сет. 19-годишният Янаки стигна до два шанса за моментално връщане на брейка, но не се възползва от тях и това се оказа решаващо за успеха босненеца в тази част с 6:3.

Вторият сет започна с размяна на пробиви, а интригата се запази до 2:2, след което обаче неточностите от ракетата на младия българин зачестиха, докато от другата страна Дамир Джумхур използва опита си и спечели всеки един от следващите четири гейма, подпечатвайки своята победа след 6:2 и час и 16 минути престой на корта.

Така, отборът на България е изправен до стената и в неделния ден е задължен да търси три поредни победи, като програмата в утрешния ден ще бъде открита с мач на двойки, в който Александър Донски и Александър Лазаров ще играят срещу Томислав Бъркич и Мирза Башич. След това са предвидени и още два мача на сингъл: Димитър Кузманов - Дамир Джумхур и Янаки Милев - Нерман Фатич.

Победа за босненците във всяка една от тези срещи ще означава, че българският тим ще загуби мястото си в Световна група I на Купа "Дейвис" и през есента ще играе в по-ниска дивизия на отборната надпревара.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина режисьорът и директор на бургаския театър Борислав Чакринов
Почина режисьорът и директор на бургаския театър Борислав Чакринов
Проект, свързан с правата на човека, е публикуван за обществено обсъждане
Проект, свързан с правата на човека, е публикуван за обществено обсъждане