НОВИНИ

Янаки Милев пред БНТ: Имаше напрежение, малко не ми достигна

янаки милев бнт имаше напрежение достигна
bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 16.09.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Янаки Милев призна, че не използвал достатъчно добре шансовете си в мача срещу световния №29 Александър Бублик за Купа "Дейвис", който в крайна сметка нашето момче загуби с 4:6, 1:6.

За 19-годишния Милев това бе дебют за България в надпреварата, като самият той не скри, че това му е оказало известно напрежение.

"Имаше доста напрежение. Опитах се да го овладея, но той е доста добър играч. Малко не ми достигна. Не сервирах добре и в първия, и във втория сет и той се възползва от шансовете си. Аз не успях да го направя и затова изгубих сета, а след това и мача", започна Милев в интервю за БНТ.

"Понякога търсех риска, тъй като в противен случай той ще ме атакува. Имаше моменти, в които рискувах втория сервис и заради това направих и някои двойни грешки, но това ми беше целта", продължи още той.

Младият български състезател благодари още на публиката по трибуните за подкрепата и изрази надежда, че утре нашият отбора ще има сили да стигне до пълния обрат в сблъсъка и да елиминира Казахстан, въпреки че вече изостава с 0-2 победи.

"Труден дебют, но едно добро начало. Благодаря на отбора и на капитана за възможността да играя. Атмосферата наистина е уникална, чувствах се у дома. Благодаря за подкрепата и се надявам утре да имаме шанс да обърнем двубоя", завърши Янаки Милев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варшава, Братислава и Будапеща ще продължат транзита на украинска продукция
Варшава, Братислава и Будапеща ще продължат транзита на украинска продукция
Премиерът Денков награди медалисти от олимпиади
Премиерът Денков награди медалисти от олимпиади