НОВИНИ

Ясен Петров: Oчаквам победа срещу Грузия, резулатите на отбора рано или късно ще дойдат

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:42, 04.06.2022
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
ясен петров oчаквам победа грузия резулатите отбора рано късно дойдат
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол - Ясен Петров, очаква победа за "лъвовете" срещу тима на Грузия от втория кръг на група 4 от Дивизия "C" на Лигата на нациите. Петров заяви това на пресконференцията преди сблъсъка, в компанията на бранителя Антон Недялков.

Двубоят e с начален час 21.45 ще бъде излъчен на живо в ефира на БНТ и онлайн в спортната секция на сайта www.bntnews.bg. Студийната програма, посветена на срещата, стартира в 21.00 часа.

Добрата новина за тима ни е, че няма контузени футболисти след домакинството със Северна Македония, завършило наравно 1:1 в Разград.

Наставникът заяви, че ще направи промени в стартовия състав за утрешния мач с грузинците.

"Имаме двама човека с проблеми, днес ще бъдат тестирани, за да видим какво е тяхното състояние. От мача със Северна Македония нямаме футболисти с болежки, но при всички положения ще направим промени, за да извлечем максимума от това, с което разполагаме", започна Петров.

Ясен Петров разкри, че предстоящият двубой ще бъде труден, но очаква тимът ни да се поздрави с победа.

"Никога не коментирам опонента, уважаваме тима на Грузия и наставника Вили Саньол, но искаме утре да победим. Наясно, че това ще бъде съвсем различен двубой. Разузнали сме детайлно тима на Грузия, очаква ни труден двубой, но ще направим всичко възможно, за победим. Всички е в нашите ръце", каза наставникът.

Петров сподели, че тимът ни никога не се е определял като фаворит, но за всеки мач се бори за успех във всеки мач.

"Във футбола фаворити и аутсайдери няма, резултатите от Лигата на нациите го доказват. Футболът стана много изравнена игра. Никога не сме се определяли за фаворити. Опитваме се да вкараме в главите на нашите футболисти, че във всеки мач се борим за победа", добави специалистът.

Той е на мнение, че съставът ни има бъдеще и рано или късно резултатите ще бъдат налице.

"Година и половина подмладяваме отбора и се опитваме да изградим ядрото на този тим. Този състав има бъдеще и съм убеден, че това, което сме направили рано или късно ще даде резултат", завърши Ясен Петров.

Бранителят - Антон Недялков, е уверен, че при спокойна игра победата за България е гарантирана.

"Грузия е много компактен отбор, който практикува компактен и агресивен футбол. На нас това не ни пречи, искаме победата и ще видите резултата утре. Очаквам труден мач, но сме подготвени. Всички чакаме мача с нетърпение. Трябва да бъдем спокойни и ще ни се получат нещата", заяви от своя страна националът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма сигнали срещу банковата служителка, източвала сметките на жители на Стралджа
Няма сигнали срещу банковата служителка, източвала сметките на жители на Стралджа
Остра политическа реакция след палежа в българския културния център в Битоля (ОБЗОР)
Остра политическа реакция след палежа в българския културния център в Битоля (ОБЗОР)