НОВИНИ

Йоханес Клаебо триумфира в интервалния старт на 10 километра класически стил от Световната купа по ски бягане

Симеон Деянов финишира 64-и

Йоханес Клаебо
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:57, 17.12.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Пред родна публика в Трондхайм норвежецът Йоханес Клаебо спечели интервалния старт на 10 километра класически стил от Световната купа по ски бягане.

За 27-годишния Клаебо това е 71-ва победа в кариерата и 94-ти подиум. Той стигна до успеха с време от 24:43.1 минути, като така записа хеттрик от победи в Трондхайм и четвърти успех от началото на сезона.

Подиумът бе запълнен от още двама норвежки представители. Пол Голберг се нареди втори на 17.7 секунди зад Клаебо, а трети остана Хенрик Дьонестад на 21.1 секунди.

Шестима от първите седем бяха представители на домакините, като между тях се вклини единствено шведът Кале Халфварсон, който остана четвърти на точно 23 секунди от победителя.

На 64-то място пък финишира българинът Симеон Деянов. Неговото време бе с 2:55.3 минути по-бавно от това на победителя Клаебо.

В класирането за Световната купа по ски бягане Клаебо излезе на първо място със 734 точки, със седем повече от втория Харалд Амундсен, който днес остана седми. Трети с 652 точки е Пол Голберг.

В интервалните стартове води Амундсен с 515 точки, пред Голберг с 488. Трети е британецът Андрю Мъсгрейв с 478 точки. Тук Клаебо е на шесто място с 406 точки.

За участниците в Световната купа предстои почивка до 30 декември, когато в Тоблах (Италия) започва веригата Тур дьо ски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украински шофьор е починал при блокадите на границата с Полша
Украински шофьор е починал при блокадите на границата с Полша
Наградиха фелдшера, изродил бебе в линейка
Наградиха фелдшера, изродил бебе в линейка