НОВИНИ

Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на 100 метра бътерфлай на Европейското

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:21, 13.08.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският плувец Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на коронната си дисциплина 100 метра бътерфлай на Европейското първенство по плуване в Рим, Италия.

Сребърният медалист от последния шампионат на Стария континент даде време 52.27 секунди, с което остана четвърти в своята серия, но с 11-то най-добро време в сериите Миладинов се класира за полуфиналите тази вечер.

Освен със своите съперници Йосиф трябваше да се пребори и с тежките атмосферни условия, тъй като по време на плуването му над "Форо Италико" се изля пороен дъжд, а самият той отчете, че температурата е била с 20 градуса по-ниска в сравнение с вчерашния ден.

Българинът, който вчера плува във финала на 50 метра бътерфлай разкри още, че е доволен от представянето си и изрази надежда да постигне по-добър резултат по-късно днес.

"Доволен съм от плуването, получи се малко по-тежко от очакваното. Надявам се да имам сили за полуфиналите. Ще си почина, ще възстановя и следобед ще се надявам на едно по-бързо време. Времето беше по-студено с близо 20 градуса, но психически нямам проблем с това. Надявах се да направя едно по-добро плуване от вчера. Всички в отбора си помагаме взаимно", коментира Миладинов пред БНТ.

Полуфиналите са тази вечер от 19.00 часа българско време и ще може да ги проследите на живо в ефира на БНТ 3.

За съжаление, друг от българските представители днес в басейна в Рим Жанет Ангелова остана извън полуфиналите на 200 метра свободен стил. Ангелова, за която това е дебют на Европейско първенство при жените, даде време 2:04.58 минути, което я остави на 36-та позиция в крайното класиране.

"Добре се чувствам, радвам се. Това е резултатът за момента. Смъкнах малко от времето си, но съм далеч от това да бъда доволна. Мисля, че мога да постигна много повече. Ще говоря и с треньорите, но аз мисля, че губя много от обръщанията и ми липсва малко скорост. Условията не ми повлияха. Аз обичам да ми е студено и да плувам, когато вали", сподели Жанет след надпреварата.

Габриела Георгиева също остана извън полуфиналите на 50 метра гръб, след като даде резултат от 29.69 секунди, която я остави на 30-та позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна ловният сезон - вижте как премина първият лов в с. Козарец
Започна ловният сезон - вижте как премина първият лов в с. Козарец
В сезона на сватбите: Актове за над 6000 лв. са съставени за шумни тържества в "Столипиново"
В сезона на сватбите: Актове за над 6000 лв. са съставени за шумни тържества в "Столипиново"