НОВИНИ

Ювентус победи с 2:1 Лацио у дома и дръпна с 8 точки на върха в "Серия А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:03, 21.07.2020
Чете се за: 01:08 мин.
Футбол
ювентус победи лацио дома дръпна точки върха серия

Два гола на Кристиано Роналдо в рамките на три минути в началото на втората част осигуриха така важния за "бианконерите", домакински успех.

Първата по-добра ситуация се откри, имено пред състава на Маурицио Сари. В 11-та минута след едно статично положение Де Лихт качи топката на главата на Алекс Сандро, но бразилецът нацели страничния стълб на вратата на Лацио.

Малко по-късно хубав пробив на Адриен Рабио завърши с мощен удар на французина, но стража на Лацио бе взел добра позиция и отрази удара.

В края на полувремето Лацио стихна до най-добрата си възможност от началото на двубоя. Чиро Имобиле отправи плътен удар от дъгата на наказателното поле, но за негово разочарование топката се удари в гредата, запазвайки нулевото реми.

В 51-та минута съставът на Ювентус получи право да изпълни дузпа за игра с ръка на Бастош. Решението определено беше трудно като рефера Даниеле Осато имаше нужда да се консултира със системата за видео повторение.

В край на сметка зад топката застана Кристиано Роналдо и португалецът не сбърка, реализирайки гол номер 50 в "Серия А'.

51-то попадение за петкратният носител на "Златната топка" не закъсня и дойде само три минути по-късно. Грешка в средата на терена на "римските орли" позволи на Паоло Дибала да открадне и да напредне в половината на гостите. В ситуация двама на един срещу вратаря Стракоша, аржентинецът подаде на Роналдо, който на празна врата направи резултата 2:0.

Португалецът имаше шанс да оформи своя хеттрик в 66-та минута, но удара му с глава срещна напречната греда .

В 83-та минута Лацио върна едно попадение чрез Чиро Имобиле. Нападателят бе повален от Леонардо Бонучи в наказателното поле и не сбърка при отсъдената дузпа, връщайки интригата в двубоя.

Накрая Лацио можеше и да сстигне до точката, но удар на Сергей Милинкович-Савич бе спасен от вратаря Шчесни.

Победата означаваше, че "старата госпожа" прекъсна серията си от три мача без победа и излезе с 8 точки пред втория Интер. Лацио, от друга страна, заема 4-та позиция, на три пункта от тима на Антонио Конте

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5500 лица са подпомогнати чрез проектите на Фонд "Социална закрила"
5500 лица са подпомогнати чрез проектите на Фонд "Социална закрила"
Повдигнати са обвинения за спирането на столичното метро
Повдигнати са обвинения за спирането на столичното метро