НОВИНИ

Ювентус пречупи Монца след уникална драма в продълженията и временно оглави Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:43, 01.12.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
ювентус пречупи монца уникална драма продълженията временно оглави серия
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Ювентус временно излезе на върха в подреждането на италианската Серия "А", след като победи с 2:1 като гост Монца в откриващия двубой от 14-ия кръг.

На стадион "Бриантео" двата тима изиграха безкрайно драматичен двубой, в чието добавено време паднаха цели два гола, които в крайна сметка донесоха трите точки на "бианконерите".

Преди това момчетата на Макс Алегри бяха повели в 12-ата минута чрез Адриен Рабио, който засече с глава центриране от ъглов удар на Ханс Николуси Кавилия.

Само 60 секунди по-рано пък Душан Влахович пропусна да даде аванс на Юве, след като пропусна дузпа, която беше отразена от стража на домакините Микеле Ди Грегорио.

И точно когато изглеждаше, че попадението на Рабио ще остане единственото в срещата, в 92-ата минута Валентин Карбони от състава на Монца опита центриране в наказателното поле на гостите, а след като двама футболисти се разминаха с топката тя изненада вратаря Войчех Шчесни и влезе във вратата му за 1:1.

Радостта на домакинските привърженици обаче не се задържа много дълго, тъй като буквално в първата атака на Ювентус след подновяването на играта Адриен Рабио асистира на Федерико Гати и бранителят на "Старата госпожа" се разписа от близка дистанция, носейки победата на своя тим.

С успеха грандът от Торино събра 33 точки и изпревари с една състава на Интер на върха в подреждането преди двубоя на "нерадзурите" срещу Наполи тази неделя (3 декември). В същото време Монца остава на 10-ата позиция с 18 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО по БНТ 3: Франция и Германия в спор за титлата на световното първенство по футбол за юноши до 17 год.
НА ЖИВО по БНТ 3: Франция и Германия в спор за титлата на световното първенство по футбол за юноши до 17 год.
Логан Сарджънт остава пилот на Уилямс и през 2024-а година
Логан Сарджънт остава пилот на Уилямс и през 2024-а година