НОВИНИ

Задържаха 8 души за незаконни пунктове за метали (СНИМКИ)

задържаха души незаконни пунктове метали снимки
bnt avatar logo
от БНТ
14:30, 10.11.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Седем досъдебни производства за нерегламентирана търговска дейност, свързана с изкупуване на черни и цветни метали, са образувани в резултат на мащабна полицейска операция в Бургас.

Извършени са проверки в различни незаконни пунктове, разположени на територията на кв. „Победа”, като са намерени и иззети близо 5 тона метални отпадъци, 300 кг цветни метали, добити в по-голямата си част, чрез срязване на проводници от съществуващи кабелни мрежи за разпространение на интернет, телефония и телевизия. Иззети са и седем търговски кантара, с които незаконните пунктове са били оборудвани.

По данни на „търговците” изкупната цена на черните метали била 0,30 лв. за килограм - за справка в лицензиран пункт изкупната цена на черни метали е между 0,40 - 0,45 лв. Нелицензираните пунктове в са работели през цялото денонощие, като лица, предаващи метали са оставали в анонимност и са получавали пари на ръка, без да се води никаква отчетност. Събраните метали впоследствие са предавани в легални пунктове, разположени на територията на Бургас и Ямбол.

По образуваните досъдебни производства са задържани общо осем лица на възраст от 20 до 50 години, всички криминално проявени. Към момента продължават разпитите, изземването на веществени доказателства и огледите в пунктовете.

Автор: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама руснаци, украинец и двама българи са новите свещеници в Руската църква в София
Двама руснаци, украинец и двама българи са новите свещеници в Руската църква в София
Пеевски: Руският посланик назидава и разпорежда недопустимо, няма да останем безучастни
Пеевски: Руският посланик назидава и разпорежда недопустимо, няма да останем безучастни