Задържаха четирима, отглеждали коноп в София

от БНТ
17:33, 19.06.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
задържаха четирима отглеждали коноп софия
Слушай новината

Четирима души са задържани за незаконно отглеждане на коноп на стойност около 200 000 лв. столичния квартал "Карпузица". Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Прокурор от Софийска градска прокуратура е постановил задържане за срок до 72 часа на четири лица, обвинени за извършени от тях престъпления по чл. 354а, ал. 1 от НК и чл. 354в ал.1 от НК.

Четиримата мъже - М.И., Л.Х., И.А. и Г.Ф., са били привлечени към наказателна отговорност за това, че в съучастие на 18.06.2021 г., в столицата, в сграда на груб строеж, находяща се в кв. "Карпузица", са отглеждали 960 броя растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Помещението е било специално пригодено за целта, като са били изградени въздуховоди, отоплителни и осветителни тела, с които се e поддържала необходимата температура и влажност в помещението.

Растенията са били с височина около един метър.

На четири от лицата е повдигнато обвинение за държане с цел разпространение на наркотични вещества - коноп, съхраняван в девет чувала с общо тегло над 20 кг.

Наркотичното вещество и растенията са иззети по съответния законов ред. По предварителна оценка стойността на същите възлиза около 200 000 лева. Три от лицата - М.И., И.А. и Г.Ф., са осъждани за кражби, разпространение на наркотични вещества, шофиране след употреба на алкохол и други.

Предстои внасянето в Софийски градски съд на искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо четиримата обвиняеми - "задържане под стража".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Музеят „Земята и хората” отбеляза своя празник с изложба от дарители (Снимки)
Музеят „Земята и хората” отбеляза своя празник с изложба от дарители (Снимки)
На Черешова задушница доброволци помагат за възстановяването на Мулдавския манастир
На Черешова задушница доброволци помагат за възстановяването на Мулдавския манастир