НОВИНИ

Задържаха нелегални мигранти и заподозрян за каналджийство в рамките на акцията в София (СНИМКИ)

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:46, 18.01.2023 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Каналджия и седем нелегални мигранти задържа полицията в апартамент в столичния квартал "Хаджи Димитър". Те се представили за мароканци, но нямали документи. Арестите са в рамките на специализирана полицейска операция на територията на цялата столица. Сред акцентите на акцията са битова престъпност, икономически престъпления, разпространение на наркотици.

Нелегалните мигранти са носели само лични вещи, без пари и документи. Полицията изяснява как са влезли в страната и как са стигнали в София.

Специализирана полицейска операция се провежда в София

"Задържано е едно лице, което е наело апартамента. Нощес ги е докарало тук и ние ги задържахме. Към момента не знаем къде трябва да отидат, установява се съпричастност и на други лица към тази дейност", каза Пламен Максимов - началник на Пето районно управление.

Тази сутрин екипи на СДВР, пътната полиция и жандармерията влязоха и в квартал "Факултета".

"Обекти на проверка са различни направления на дейности, лица, представляващи интерес за полицията, както по отношение на криминална, на икономическа престъпност, по отношение на водачи на моторни превозни средства", обясни Ивайло Величков - началник на Трето районно управление.

"Касови апарати, трудови договори, възнаграждения на работници всичко това изискваха. Ние доста често тук страдаме от набези, например тази врата е три пъти разбивана в работно време", посочи Красимир Кръстев - собственик на фирма.

Хора от квартала се изненадаха от засиленото полицейско присъствие. Акцията е проведена след анализ за криминогенната обстановка в столицата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадинов: Докато ние вършим работа, другите се занимават със съдилища
Костадинов: Докато ние вършим работа, другите се занимават със съдилища
Янаки Милев започна с победа на турнир в Турция
Янаки Милев започна с победа на турнир в Турция