НОВИНИ

Задържаха трима души за наркоразпространение в две новозагорски села (СНИМКИ)

задържаха трима души наркоразпространение две новозагорски села снимки
bnt avatar logo
от БНТ
11:29, 11.10.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжната прокуратура в Сливен задържа за 72 часа три лица, обвинени в държане с цел разпространение на марихуана. Те са обвинени за това, че противозаконно са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана, чиято обща стойност възлиза на 240 000 лева.

Престъпленията са осъществени на 09.10.2023 г. в селата Стоил войвода и Събрано, община Нова Загора. Престъпните деяния са извършени в съучастие от лицата, привлечени в качеството на обвиняеми. На двама от задържаните е повдигнато обвинение и за това, че в съучастие като съизвършители противозаконно са отглеждали 177 броя растения от рода на конопа. Третото лице е обвинено за това, че противозаконно е държало с цел разпространение и разпространило 7,78 кг марихуана на стойност 159 600 лева.

Установените количества наркотични вещества са иззети при проведена специализирана полицейска операция от служители на ГДБОП. Под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Сливен са проведени процесуално-следствени действия на четири адреса и два автомобила. Иззети са парична сума от 8000 лева, както и лек автомобил.

Предстои прокуратурата да внесе в Окръжния съд в Сливен искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на тримата обвиняеми.

Автор: Елеана Цанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Димитър Илиев се срещна с легендата на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо
Министър Димитър Илиев се срещна с легендата на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо
Нашествие на дървеници притеснява и Лондон
Нашествие на дървеници притеснява и Лондон