НОВИНИ

Загуба след загуба, волейболистите ни отстъпиха и на Аржентина

Национален отбор по волейбол
Снимка: БФ по волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
18:35, 15.06.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият националният отбор на България загуби от Аржентина с 1:3 (20:25, 25:16, 18:25, 18:25) в първия си мач от четвъртата седмица на Волейболната лига на нациите в Римини (Италия).

С това волейболистите ни отбелязаха осма загуба в турнира, като все пак запазват 14-то място във временното класиране с две победи и 7 точки.

Аржентина се изкачи на осма позиция с пет победи, пет загуби и 14 точки, но преди изиграването на всички срещи от програмата за деня.

Опитният посрещач Мартин Атанасов се завърна в игра след дълго отсъствие поради травма, но не започна като титуляр. Стартов състав на България: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов, Николай Колев, Стефан Чавдаров – Владислав Иванов-либеро (Мартин Атанасов, Денис Карягин).

Младият ни състав се противопостави на съперника, видяха се хубави неща в отделни моменти, но в крайна сметка силите не стигнаха за нещо повече от един спечелен гейм. Най-доброто се видя във втората част, когато момчетата на Силвано Пранди буквално прегазиха съперника. Имаше увереност и настроение, а силният сервис затрудни посрещането на гаучосите. Мартин Атанасов даде тон, като след негови изпълнения от крайната линия България поведе с 5:1. Отличните изяви смутиха спокойствието на опонента, доведоха до грешки и „лъвовете“ взеха гейма с разлика.

За съжаление, възходът не бе запазен. Тимът ни започна с предимство в третата част, но съперникът направи обрат. И в третата, и в четвъртата части аржентинците показаха повече волейболни аргументи след средата, като затвориха мача с крайното 3:1.

Най-резултатен за България беше Мартин Атанасов с 14 точки, а Радослав Парапунов се отличи с 13 точки. За Аржентина Факундо Конте завърши с 12 точки.

На 16 юни, сряда, България среща Сърбия в 13 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова заповед: Маските падат за колективи до 7 души
Нова заповед: Маските падат за колективи до 7 души
Радев: Проблемите в енергетиката създават рискове за сектора, икономиката и хората
Радев: Проблемите в енергетиката създават рискове за сектора, икономиката и хората