Започна участието на Бойко Борисов във втория ден от срещата на върха в Порто

от БНТ
12:49, 08.05.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Започна онлайн участието на министър-председателя в оставка Бойко Борисов във втория ден от срещата на върха в Порто.

В рамките на днешната неформална сесия на държавните и правителствени ръководители на държавите членки на ЕС ще бъде обсъдено реализирането на Европейския стълб на социалните права на равнище ЕС и на национално равнище съгласно Стратегическата програма на ЕС за периода 2019 – 2024 г.

Борисов пред евролидерите: Трябват инвестиции в дигитални инструменти и модернизация на учебния процес

В края на срещата на върха лидерите на ЕС предстои да приемат Декларацията от Порто, в която ще бъде изложена тяхната визия за европейския цифров, екологичен и справедлив преход.

В рамките на днешния ден ще се проведе също видеоконферентна среща на лидерите на ЕС и Индия. Ще бъде обсъдено глобалното сътрудничество за изграждане на по-устойчива световна здравна система с основен акцент върху подготвеността за бъдещи пандемии и укрепването на Световната здравна организация. Очаква се на срещата европейските лидери да потвърдят своята солидарност с Индия в глобалната борба с пандемията. Лидерите ще обсъдят и укрепването на стратегическото партньорство между ЕС и Индия в областта на търговията, технологиите и свързаността.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Щутгарт нанесе трета поредна загуба на Аугсбург
Щутгарт нанесе трета поредна загуба на Аугсбург
Лестър с неочаквана грешка в борбата за топ 4
Лестър с неочаквана грешка в борбата за топ 4