НОВИНИ

Засилено полицейско присъствие в София през целия ден заради мача "Левски" - "Айнтрахт"

засилено полицейско присъствие целия ден софия заради мача левски айнтрахт
bnt avatar logo
от БНТ
07:53, 24.08.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Ще има засилено полицейско присъствие през целия ден в София заради предстоящия мач на "Левски" и "Айнтрахт" от 20 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Освен мача, се очакват и прояви в защита на Паметника на съветската армия - съответно от 8 и 18 ч. От 16 ч. в Градската градина ще се проведе събитие по повод Деня на независимостта на Украйна. По-късно, в 19 часа, започва и шествие, което ще стигне до Народния театър. Събитието ще приключи около 20:30 ч.

Засилена ще бъде охраната около Паметника на съветската армия, като при необходимост ще бъдат насочени допълнителни полицейски сили. В следобедните часове е възможно да се затрудни движението в София, особено в централната част.

"За всички събития е създадена организация за контролиране на пътното движение и за охрана на обществения ред, като полицейското присъствие ще бъде още от малките квартали и ще се засилва с приближаване към центъра", каза Иван Георгиев - началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР.

Полицията ще държи буфери между феновете на "Левски" и "Айнтрахт". Няма да се допускат фенове в нетрезво състояние, ще се съпровождат по-големи групи. Феновете от Германия са започнали да пристигат още вчера, до момента няма информация за инциденти. Очакват се около 2500 чуждестранни фенове от Германия, толкова са и билетите, които ще бъдат продадени.

За всички чужди фенове, които не успеят да си купят билети, има организирано фен пространство при езерото "Ариана", където ще могат да подкрепят отбора.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова със сет предимство срещу Ализе Корне на турнира в Чикаго
Виктория Томова със сет предимство срещу Ализе Корне на турнира в Чикаго
Детето, пострадало при пожар в Благоевград, все още не е върнато при семейството си
Детето, пострадало при пожар в Благоевград, все още не е върнато при семейството си