НОВИНИ

Затоплянето продължава, температурите се повишават до 14°

слабо затопляне повече слънчеви часове почивните дни
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 15.12.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Потвърждават се очакванията за рязко и съществено затопляне в близките два дни, преди новото застудяване, което ще започне в края на съботния ден.

Днес максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса в западните и централните части на Дунавската равнина и от 9° до 14° в останалата част от страната. В следобедните часове облачността ще продължи да се разкъсва. Ще духа слаб, в Североизточна България умерен западен вятър.

Утре сутринта видимостта в Северозападна България и в Горнотракийската низина ще бъде намалена от мъгли. Минималните температури ще бъдат между 0 и 9 градуса, в София - около 3°, а максималните между 13 и 18 градуса, в районите с трайни мъгли от 4° до 7°. В по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България, временно силен вятър от юг-югозапад.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с повече облаци преди обяд. Ще духа умерен югозападен вятър, вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Слънчево време и в планините. Ще продължи обаче да е ветровито, със силен и бурен югозападен вятър. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат между 11 и 14 градуса, на Алеко - около 8 градуса.

В събота ще бъде още по-топло, но отново с валежи, преди обяд в северозападната половина от страната, а след обяд и през нощта срещу неделя – и в останалите райони. В неделя ще превалява главно Югоизточна България, а температурите съществено ще се понижат. Застудяването ще продължи и в началото на новата седмица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Най-реалистичният сценарий е с втория мандат
Христо Иванов: Най-реалистичният сценарий е с втория мандат
Марк Рюте и Румен Радев се засякоха преди срещата на върха в Брюксел
Марк Рюте и Румен Радев се засякоха преди срещата на върха в Брюксел