НОВИНИ

Затварят всички градини в Бяла заради повишена заболеваемост сред децата

затварят всички градини бяла заради повишена заболеваемост сред децата
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:28, 14.03.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Детските градини на територията на Община Бяла, Област Русе, ще бъдат затворени от утре до края на месеца. Заповед за това вече е издал кметът Димитър Славов.

Според нея заради повишена заболеваемост сред децата спира присъственият образователен процес за детските заведения „Пролет“, „Стадиона“ и техните филиали в общината. Предстои директорите им да създадат необходимата организация за работа от разстояние в домашна среда.

Област Русе е в т.нар. „червена зона“ и затова проведох срещи с лични лекари и представители на болницата в Бяла. Стана ясно, че през последната седмица има сериозен ръст на вирусни инфекции и болни деца и учители с грипоподобни симптоми, характерни и за COVID-19. Има и много карантинирани родители и персонал на детските градини, коментира за БНТ Димитър Славов.

През идната седмица ще продължим да следим ситуацията и в училищата и при необходимост ще коментираме с Регионалното управление на образованието преминаването на учениците към дистанционна форма, допълни Димитър Славов.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Селта и Атлетик (Билбао) с нулево реми
Селта и Атлетик (Билбао) с нулево реми
Драгомир Драганов ще ръководи Лудогорец-Локо Пд за Купата
Драгомир Драганов ще ръководи Лудогорец-Локо Пд за Купата