НОВИНИ

Жълт код за опасно горещо време

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 14.07.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

В почти цялата страна, с изключение на източните райони, е обявено предупреждение от първа степен - код жълто за опасно горещо време, което ще създаде условия за възникване на пожари.

Ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София - около 34°. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

По-прохладно ще се задържи по Черноморието, с максимални температури от 27° до 30°. Температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще бъде слабо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

В планините също ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 21°

В четвъртък също ще бъде слънчево и горещо. Изолирани превалявания не са изключени в планинските райони в Западна България.

По-мощна купесто-дъждовна облачност ще се развива в петък, вече на повече места в Западна България ще превали и прегърми. Слабо захлаждане предстои през почивните дни, когато отново в западните райони ще има валежи и гръмотевици, на повече места в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: ЦИК обяви "Има такъв народ" за победител на изборите
Окончателно: ЦИК обяви "Има такъв народ" за победител на изборите
В 5 области няма регистриран нов случай на коронавирус
В 5 области няма регистриран нов случай на коронавирус