НОВИНИ

Женският национален отбор по волейбол постигна трета победа над Чехия

Български национален отбор по волейбол за жени до 19 години
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:17, 10.08.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският национален отбор на България завърши с успех контролите си преди европейското първенство, което стартира след няколко дни. Като част от програмата си за подготовка тимът, воден от Лоренцо Мичели, имаше планирани контроли в три поредни дни срещу Чехия. И последната от тях бе с категоричен успех за "лъвиците".

В среща, отворена за фенове и медии в столичната зала „Христо Ботев", България победи с 3:0 (25-19, 25-15, 25-18). Двата треньорски щаба решиха отново да се играе и четвърти гейм, който също бе категорично спечелен – 25-13.

Двубоят започна с леко предимство да съперника (3-5), след което българките направиха серия от 5 поредни точки за обрат. Тези минути бяха оспорвани и това се задържа до 18-18, но последва нова поредица от 6 точки и родните националки взеха частта с 25-19.

Във втория домакините доминираха от самото начало и разликата стана дори 9 точки (20-11), за да стане и двуцифрена в самия край – 25:15. Абсолютно идентично се разви и третия гейм, като Чехия успяваше една идея по-близо да се държи до опонента, но пак приключи с разлика – 25-18.

Така България завърши серията си от контроли срещу Чехия с три победи, 11 спечелени гейма и само 1 загубен. Отборът получи ден почивка, а отпътуването за Италия е в понеделник, 14 август. България е в Група В, която ще се играе четири италиански града - Верона, Монца, Торино и Флоренция. Тимът ще се изправи срещу домакина Италия, Румъния, Хърватия, Босна и Херцеговина и Швейцария. Първият мач е срещу хърватките на 16 август.

Пред погледа на президента на Българска федерация волейбол Любомир Ганев националките изиграха по перфектен начин контролата, със самочувствие и увереност.

"Проверките са много важни - не само тези срещу Чехия, но и тези, които играхме в Гърция. Само така отборът може да си направи проверка за моментното състояние. Надявам се сега да направим хубаво европейско първенство и да отидем на олимпийската квалификация. Там каквото сабя покаже", заяви той в интервю за БНТ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За втори път това лято: Сняг покри връх Мусала
За втори път това лято: Сняг покри връх Мусала
Заради техническа грешка на ТЕЛК: Жена с увреждания е без пенсия от 5 месеца
Заради техническа грешка на ТЕЛК: Жена с увреждания е без пенсия от 5 месеца