НОВИНИ

Животът след короната с Панчо Малезанов

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:31, 06.06.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Култура

Галериите вече отварят, художниците са на линия. Какъв е животът след короната - художникът Панчо Малезанов представя своята версия с едноименната изложба. Една от подготвяните картини беше продадена на търг преди изложбата, а средствата са дарени на Столичната бърза помощ.

Коронавирусът постепенно се оттегля, време е цветовете и любими сюжети да се намесят. В галерия "ЕвдокияАртглас", Панчо Малезанов ни повежда на пъстро пътешествие.

Панчо Малезанов: Дойдоха хора, които ми казаха, че харесват тези цветове и им действат много добре след короната. И аз съм щастлив от това разбира се. Това са моите цветове.

В най-новата картина "Гравитация" залага на експеримента и различна техника. Ще издаде тайната в нова балконна акция.

Панчо Малезанов: Програмата се казва, тя е към Столична община - "Солидарност 2020". Идеята ми е балконът на художника се превръща в балконите на художниците.И в зуум или фейсбук ще рисуваме заедно.

Всеки може да се включи, с рисунка, в която гравитацията става съавтор и придава нови форми. И докато рисуваме на балкона, да усетим посланията.

Панчо Малезанов: Природата показа интересни неща. Някои животни се завърнаха в супертуристически места. Това е един много сериозен знак. За доста неща ни замисли тази корона.

И преди да потеглим на реални пътешествия, Лондон, Ню Йорк и усмихнати пространства идват при нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест затвори пътя Айтос-Тервел
Протест затвори пътя Айтос-Тервел
Един нов случай на коронавирус в Сърница, общо 15 души са заразените
Един нов случай на коронавирус в Сърница, общо 15 души са заразените