НОВИНИ

Жребият за Уимбълдън прати Джокович и Федерер в различни половини

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:41, 25.06.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
жребият уимбълдън прати джокович федерер различни половини
Слушай новината

Жребият за основната схема на Уимбълдън вече е ясен, а едно е сигурно - мач между Новак Джокович и Роджър Федерер може да има единствено на финала.

Разбира се, дотогава и двамата ще трябва да запишат по шест победи и да извървят един наистина много дълъг път.

Световният №1 Новак Джокович ще стартира срещу 19-годишния британец Джак Дрейпър, който участва с "уайлдкард" и ще направи дебют в основната схема на Голям Шлем.

Във втория кръг сърбинът може да срещне победителя от двубоя Марсело Бариос Вера - Кевин Андерсон. Най-близкият поставен до Джокович е №30 в схемата Алехандро Давидович Фокина.

8-кратният шампион на Уимбълдън Роджър Федерер ще започне на All England Club срещу французинът Адриан Манарино. До момента двамата са играли два пъти на свещената трева, като швейцарецът е спечелил и двата двубоя с по 3:0 сета.

Ако преодолее Манарино, Маестрото го очаква мач срещу Ришар Гаске или Юичи Сугита, а в третия кръг е възможен мач срещу Камерън Нори.

Вторият поставен Даниил Медведев пък ще има много трудна задача на старта срещу Ян-Ленард Щруф, който само преди седмица го победи на тревните кортове в Хале.

В тази четвъртина на схемата е и нашият Григро Димитров, който ще има коварно преяпятствие в лицето на опитния Фернандо Вердаско.

№3 в схемата Стефанос Циципас, който е в половината на Джокович, също няма да има лесна задача в първия си мач, тъй като негов съперник ще бъде американецът Франсис Тиафо.

Александър Зверев, който е в половината на Федерер и Медведев, ще играе в откриващия си мач срещу нидерландския квалификант Талон Гриекспоор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете пострада след удар на кола в дърво в село Устина
Дете пострада след удар на кола в дърво в село Устина
Предупредиха английските фенове да не изпълняват една от песните си срещу Германия
Предупредиха английските фенове да не изпълняват една от песните си срещу Германия