НОВИНИ

Златан Ибрахимович може да подобри рекорд на Тоти в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:06, 18.10.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
златан ибрахимович подобри рекорд тоти шампионската лига
Слушай новината

Отборът на Милан гостува утре вечер на Порто в среща от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига, а за първи път този сезон в най-престижния европейски клубен турнир в редиците на "росонерите" ще бъде и Златан Ибрахимович.

Шведът се лекуваше от контузия, но в събота се завърна в игра при успеха с 3:2 срещу Верона, който изкачи "червено-черните" на върха в Серия "А".

Сега Ибракадабра очаква своя шанс за изява и в Шампионската лига, където ще преследва рекорда на Франческо Тоти за най-възрастен футболист с попадение в турнира.

Живата легенда на Рома отбеляза последното си попадение в надпреварата на 38 години и 59 дни през ноември 2014-та година срещу ЦСКА (Москва), но това негово постижение може да бъде пратено в историята от Ибрахимович още утре вечер.

По време на срещата на "Ещадио До Драгао" Златан ще бъде на 40 години и 16 дни и ще преследва своя гол №49 в Шампионската лига.

До момента шведът се е разписвал в най-престижния европейски клубен турнир с екипите на Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан и ПСЖ.

За последно Ибрахимович игра в мач от Шампионската лига през сезон 2017/18 с екипа на Манчестър Юнайтед в двубой от груповата фаза срещу Базел.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще въведат ли зелен сертификат за лекари, учители и социални?
Ще въведат ли зелен сертификат за лекари, учители и социални?
Одит установи фиктивни ученически почивки, от дружеството твърдят, че е атака
Одит установи фиктивни ученически почивки, от дружеството твърдят, че е атака