НОВИНИ

100 000 души от силите за сигурност във Франция са мобилизирани за празниците

Френската държава ще разположи близо 100 000 полицаи и военни през празничния период поради сериозни опасения от екстремистки нападения, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
13:00, 24.12.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
100 000 души силите сигурност франция мобилизирани празниците

Засилените мерки за сигурност ще са насочени най-вече към коледни базари, търговски центрове, религиозни сгради, обществения транспорт и туристически обекти.

"В контекста на все още повишения риск от тероризъм", заяви министерството на вътрешните работи, за охрана през днешния и утрешния ден са мобилизирани 97 000 души от силите за сигурност.

Ведомството е разпоредило да бъдат засилени и мерките за сигурност около религиозни обекти по време на празника Ханука по-рано този месец, както и през януари, когато някои от православните християни празнуват Рождество Христово.

В резултат на многобройните атаки на ислямски екстремисти през 2015 и 2016 г., при които загинаха над 200 души, във Франция по предложение на правителството на президента Еманюел Макрон беше приет нов закон за борба с тероризма, предоставящ допълнителни правомощия на полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гневно писмо на Джон Ленън отива на търг със стартова цена от 35 000 долара
Гневно писмо на Джон Ленън отива на търг със стартова цена от 35 000 долара
Японска рецепта за щастие
Японска рецепта за щастие