НОВИНИ

Осигуряват 220 млн. лв. за нисколихвено кредитиране за проекти в Южна България

220 млн. лева за нисколихвено кредитиране са предвидени за проекти в областта на туризма, обновяване на паметници на културно - историческото наследство, спорта и енергийна ефективност на студентските общежития за Южна България. Това обяви заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова в Сливен.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
19:24, 24.10.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
осигуряват 220 млн нисколихвено кредитиране проекти южна българия

Средствата ще бъдат отпускани от специален фонд за срок до 20 години. За финансиране могат да кандидатстват освен държавни институции още частни предприемачи и неправителствени организации.

Условията за кандидатстване бяха представени по време на информационен ден в Сливен за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството: Основният акцент в това финансиране е, че всички проекти трябва да генерират приходи, за да могат да изплатят своите кредити в рамките на периода, за който са отпуснати. Възможността е добра, защото дава възможност за стимулиране на формирането на публично - частни партньорства, а и в допълнение на това чрез генериране на приходи може да се осигури възможността за изпълнение на по-устойчиви проекти във времето.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ретро самолет се разби на магистрала в Калифорния
Ретро самолет се разби на магистрала в Калифорния
За първи път откриха пластмасови частици в храносмилането на човека
За първи път откриха пластмасови частици в храносмилането на човека