Соя в колбасите „Стара планина" на фирма „Лалов и Вачев"- Враца няма. Такова, според шефа на фирмата, е категоричното заключение на акредитираната лаборатория за изследване на соев протеин в Германия. Пробите бяха поръчани от Асоциациата на месопреработвателите, след като Националната ветеринарно-медицинска служба установи наличие на соя в продукти "Стара планина" - нещо, което стандартът абсолютно забранява.
Соя в колбасите „Стара планина" на фирма „Лалов и Вачев"- Враца няма. Такова, според шефа на фирмата, е категоричното заключение на акредитираната лаборатория за изследване на соев протеин в Германия. Пробите бяха поръчани от Асоциациата на месопреработвателите, след като Националната ветеринарно-медицинска служба установи наличие на соя в продукти "Стара планина" - нещо, което стандартът абсолютно забранява.
Собственикът на месопреработвателното предприятие инж. Йордан Вачев каза, че методът за изследване в германската лаборатория е стандартен за Евросъюза. Минималната концентрация соя, която този метод може да докаже, е 2 и половина милионни части. Според инж. Вачев скандалните резултати от лабораторията на НВМС са недоразумение.
За прехрана на семействата си: Работници от 65 държави печелят доходите си у нас
Тази година "Българската Коледа" ще подкрепи хронично и тежко болните деца
Оръжията не заглъхват и на Коледа: Русия и Украйна си разменят въздушни удари