НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска

И Йода се сдоби с восъчна фигура.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:55, 07.02.2015
Чете се за: 00:57 мин.
Още

И Йода се сдоби с восъчна фигура. 66-сантиметровият герой дава началото на междузвездна изложба с възлови сцени от култовия филм.

*** *** ***

Откраднато и върнато. И това се случва - в Помпей показват откраднати ценности, като тази маска. На медения си месец канадка я взела ... за малко, Съвестта й заговорила чак след 50 години и я връща на музея. Освен това има поверие, че който краде от Помпей ще го следва лош късмет.

*** *** ***

Докато някои взимат, други майсторят. Първи фестивал Handmade ще се завихри от 12 февруари в НДК. Разбира се кодовото име е Любов.

*** *** ***

В месеца на любовта на българския екран изгрява най-великият съблазнител на всички времена Казанова, ~изигран от самият Джон Малкович. "Вариации Казанова" е не просто филм музика, театър, опера и литература се срещат, за да разкрият страстите на мистериозния Джакомо и страха му от смъртта.

*** *** ***

Страховете и чувството за огромна липса се спотайват в "Тъмна стая". Едно различно театрално преживяване в камерната зала на "Сфумато". Актьорите са пред теб, дистанцията е скъсена и усещането, че си в черната кутия наистина работи.

Георги Тенев отново навлиза в дълбоките пластове на взаимоотношения и взаимовръзки, но този път режисира действието, заедно с Мирослава Гоговска. Студио за озвучаване на филми, научно съоръжение и загадъчно пространство „Тъмна стая" непрекъснато променя героите и усещанията. Весела Бабинова и Явор Бахаров влизат в образите на три двойки. Текстът е писан специално за тях, ~те са правили своите анализи и предложения, като в истинска лабораторна работа. „Тъмна стая" търси алтернативата. Има ли шанс грешните стъпки да бъдат върнат и имаме ли право на втори дубъл, като в киното.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатен бръснар за бездомници във Ватикана
Безплатен бръснар за бездомници във Ватикана
Движението в страната е затруднено
Движението в страната е затруднено