Белгия е известна с своите шоколад и бира. Много хора познават вкуса и на двата продукта, но какво се случва, когато те се смесят вижте в следващия материал.
Учените твърдят, че бирата подобрява вкуса на шоколада и че от смесването им се получава чудесно сладко угощение. Изследователи във водеща белгийска компания производител на шоколад са открили, че то се получава, когато бялата пяна, която покрива какаовите зърна ферментира по време на процеса на сушене.
Джино Франкен, мениджър: "По време на ферментацията зърната винаги развиват потенциала на аромата, но той никога не бил толкова оптимален".
Учени от град Льовен са създали кръстоска между бирена мая и мая, която се получава в естествената среда на какаовите зърна. Хибридът изпуска чуден аромат и предпазва зърната от плесен.
Кевин Верстрепен, Институт по биотехнология в Льовен: " Скоро ще можете да отиде до магазина и да си купите вашия любим шоколад, който е с малко по-плодов вкус или пък с по-силен кафеен вкус, с аромат на карамел или не толкова сладък".
Учените обясняват, че не използват химикали или изкуствени подсладители.