НОВИНИ

5000 студенти могат да получат визи за САЩ

Хиляди студенти от България ще могат да кандидатстват за визи в САЩ по програмата за студентски бригади тази година. В Посолството на САЩ у нас първите трима студенти получиха визите си.

Александър Марков
от Александър Марков
20:30, 14.02.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Аляска - щатът на неограничените възможности. Тук само след няколко месеца ще работи Златина, която е политолог 3-и курс в СУ.

Златина Манолова: Ще бъде интересно откъм преживявания и социални контакти, не само като работа.

Тази година над 5000 студенти от България могат да кандидатстват за студентските бригади.

Херо Мустафа, посланик на САЩ в България: От 2000-та година досега над 100 000 са студентите, които през годините са имали възможност да пътуват по програмата. Тази година ще имаме допълнителни над 5000 студенти.

Изискванията към студентите са няколко.

Вики Томсън, генерален консул: Студентите да бъдат записани в редовна форма на обучение като университет, да говорят английски език доста точно добре, за да могат да се разбират в работна среда или в социалния живот и да планират да се завърнат в България след края на програмата.

Очаква се през март да стане ясно дали и кога биха паднали визите за българи в САЩ. В България ще пристигне помощник-държавният секретар по консулските въпроси.

За да се случи това, най-важното изискване е отказите за визи към българи да са под 3%. Засега отказите за българи са около 14%.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще казват ли хората по-често Обичам те?
Ще казват ли хората по-често "Обичам те"?
ГЕРБ предлага законови промени за изгарянето на отпадъци
ГЕРБ предлага законови промени за изгарянето на отпадъци