НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска

39 стъпала и 139 герои се събират в Театър зад канала.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:40, 10.10.2015
Чете се за: 01:00 мин.
Още

39 стъпала и 139 герои се събират в Театър зад канала. С намигване към екранния шедьовър на Хичкок плюс още загадъчни екстри.

Точно преди 100 години е написан едноименният роман. 20 години по-късно го екранизира Хичкок. После се появява на Бродуей, а сега и в български вариант, под режисурата на Андрей Аврамов.

Убийство, преследване, любовни трепети,тайни организации, палави мустачки, подозрения и намигвания - дори и тук героите са изморени от статии за избори и слухове за войни. Премиерата е тази вечер, а снощи театър "Зад канала" отпразнува 25-ия си рожден ден.

Театрални трупи от различни краища на Европа се събраха в Сливница.

Градът е домакин на първия по рода си фестивал, с инициативата на Бойко Бираджиев, Васко Стоилков и Николай Гундеров. Деян Мачев даде началото с "Речта на селския крал". Спектакли от различни евроточки представят посоки на новия театър.

На финала на феста, утре вечер ще има световна премиера - "Тримата мускетари", с актьорите от казанлъшкия театър, под режисурата на Николай Гундеров. Ще стане ясно и кой спектакъл е фаворитът на публиката.

Случайно или не сензационните открития за течаща вода на Марс съвпаднаха с премиерата на "Марсианецът" на Ридли Скот с Мат Деймън в главната роля. Само за един уикенд филмът събра 55 милиона долара и обра аплодисментите за режисура и играта на Деймън.

Най-големите хитове на "Queen" и още музикални изненади ни очакват на София филм фест.

Новината е потвърдена - летендарният китарист Брайън Мей и звездата на Бродуей Кери Елис пристигат за концерт на 16 март. Преди време ги събира мюзикълът "We Will Rock you". Брайън избира Кери за ролята на Мийт, а после застава и зад дебютния й албум. Впечатляващият тандем забърква нови версии на популярни хитове не само на групата на Мей, но и на "Beatles", "Kansas" и класики.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
85 души от община Бяла – с топъл обяд
85 души от община Бяла – с топъл обяд
Нова телефонна измама
Нова телефонна измама